Felrúgható divatszabályok


Mindig is léteztek íratlan szabályok a nők öltözékével kapcsolatosan. Miket nem szabad felvenniük és milyen párosításokat tanácsos elkerülniük annak érdekében, hogy csinosak és divatosak legyenek. Szerencsére mostanában ezek a szabályok egyre jobban fellazultak, aminek hála egyre több kreativitást és egyéniséget tudunk belevinni öltözetünkbe. Itt van tehát néhány olyan divatszabály, amiket nyugodtan elfelejthetünk mostanra. 

Ne keverd a mintákat 
Régen alapszabály volt, hogy egyszerre csak egy mintás holmit szabad viselni, ez azonban manapság megtörni látszik. Nyugodtan lehet már keverni a csíkos és a virág mintázatú ruhákat, de akár még az állatmintákat is. Ha megtöröd ezt az elavult szabály, izgalmas és egyedi összeállításokra van lehetőség. Egy valamit azonban érdemes észben tartani: ne ess túlzásokba. Ha kevered is a mintákat, törekedj a harmóniára és két mintánál többet ne viselj egyszerre.



A táska és a cipő színe passzoljon 
Bár nagyszüleink még követték azt a szabályt, hogy a táska és a cipő színének egyeznie kell, mára már egy divatblogger sem követi ezt az alapelvet és ez nem véletlen. A színben passzoló darabok unalmassá váltak és azt sugallják, hogy kínosan ügyelünk a tökéletességre. Épp ezért sokkal modernebb hatást tudok elérni, ha eltérő színeket választunk.
Ne viselj farmert farmerrel 
Sok vita volt már arról, hogy lehet-e egyáltalán farmert farmerrel hordani, és ha igen, mik a szabályok. Egyező színűnek kell lennie? Vagy pont, hogy eltérőnek? A mostani divat nem köti meg a kezünket, mind a két megoldás jó választásnak bizonyulhat, mindez a mi ízlésünktől függ csupán. Annyi viszont biztos, hogy a régi famert tilos farmerrel hordani szabály elévülni látszik.



Ne keverd a nemesfémeket
A nemesfémek keverésétől a mai napig sokan ódzkodnak, mert még elevenen él bennük az a szabály, miszerint nem szabad egyszerre aranyat, ezüstöt és bronzot viselni, annak ellenére, hogy a megfelelő párosításukkal igazán divatos összhatást lehet elérni. Az egyik népszerű tipp ezzel kapcsolatosan, hogy halmozzuk fel ékszereinket, nyugodtan hordjunk egyszerre több karkötőt vagy gyűrűt. A másik tipp pedig, hogy az ékszerek száma legyen páratlan, így az összhatás nem fog erőltetettnek hatni.



Ne viselj feketét sötétkékkel vagy barnával
Mintha csak azért találták volna ki ezt a szabályt, hogy legyen mit megszegni, a fekete ugyanis remekül illik a sötétkékhez és barnához egyaránt. Csak az számít, hogy megfelelően tudjuk keverni ezeket a színeket, hogy az öltözetünk összhangban legyen. A szabályt abból a szempontból érdemes csupán megfogadni, hogy ha például teljesen feketébe öltözünk, ne vegyünk fel egy barna cipőt. Ilyenkor inkább vegyünk fel még egy barna ruhadarabot, hogy harmonikus legyen az összeállításunk.

Ne vegyél fel szandált harisnyával vagy zoknival 
Az összes szabály közül valószínűleg ez az, ami továbbra is a legerősebben él. Hiába rúgta fel már évek óta a kifutók világa ezt a szabályt, majd követte egyre több ember a példájukat, a legtöbben még mindig borzalommal gondolnak a szandállal hordott zoknira és harisnyára. Pedig a gyakorlat az mutatja, hogy igenis meg lehet találni a módot arra, hogy a zoknink izgalmas kiegészítőként tudjon megjelenni.

Borítókép forrás: Pixabay.com

Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése