Kortárs kiállítás kutyáknak


Láthattunk már kutyát festeni, no de kutyákat farok csóválva végigsétálni egy kortárs kiállításon? Pedig augusztus végén már erre is sor került Londonban, ahol kedvenceink is ízelítőt kaphattak a múzeumok világából.

Az egyedülálló kiállítás Dominic Wilcox nevéhez fűződik, aki a MORE THAN megbízásából hozta létre ezt a színes, interaktív tárlatot, ahol mindent megtettek annak érdekében, hogy a kutyák és gazdijaik is jól érezzék magukat.

Az egyik népszerű kiállítási tárgy egy óriási etetőtál volt több, mint száz kutyaételt imitáló barna labdával, amiben a kedvencek nyugodtan játszhattak és ugrálhattak. Arrébb pedig az itatótálak játékos szökőkutakként működtek, amik szintén jó szórakozást és némi lehűlést nyújtottak a kedvencek számára. De lehetőségük volt újra átélniük az autós utazások élményét is. Jelenleg úgy gondolják, azért szeretik a kutyák kidugni a fejüket az ablakon, mert rengeteg új illattal és szaggal találkozhatnak. Épp ezért a ventilátorba igyekeztek olyan tárgyakat elhelyezni, amelyeknek a szaga csábító lehet a kutyusok számára, mint a hús, hal, egy öreg zokni és egy sokat megélt cipő.

A festmények is speciálisan a kutyák számára készültek, ezeket azonban már más, Dominic Wilcox által felkért művészek alkották meg. A képeken olyan színeket szerepeltettek csak, amiket a kutyák is érzékelnek, mint a sárga és a kék és természetesen a kiállítók figyelemmel voltak a kutyák méretére is, így az alkotásokat a kutyák szemmagasságába helyezték el.

Fontos még megemlíteni, hogy a kiállítás a #PlayMore kampány része, aminek célja, hogy bátorítsák a gazdikat arra, hogy több időt töltsenek kedvenceikkel, ezáltal pedig mentálisan és fizikailag is egészségesek maradjanak. A kampány részeként most jótékonykodásra is lehetőség van, ezzel is arra buzdítva a gazdikat, hogy menjenek ki a parkba játszani a kutyákkal miközben segíthetnek egy jó ügyben. Nekünk gazdiknak mindössze annyit kell tennünk, hogy legalább 15 percet játszunk a kutyánkkal, megörökítjük a boldog pillanatot egy fényképen, a More Than pedig egy eurót fog adományozni a nevünkben az RSPCA számára.







Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése