Battle for Azeroth - Az új WoW kiegészítő


BlizzConon a hivatalos klasszikus szerver mellett bejelentésre került  a World of Warcraft hetedik kiegészítője, a Battle for Azeroth, ami visszavisz a  játék eredetéhez, a Horda és Szövetség közti ellentéthez. A Burning Legion legyőzése után ugyanis ismét kiélesednek az ellentétek és kitör a háború. Undercity es Darnassus lángokban, Kalimdor és Eastern Kingdoms pedig feloszlik a Horda és a Szövetség között. A PvP alapú kiegészítőben mégis úgy tűnik, ennél sokkal több is rejtőzködik a felszín alatt és kicsit többet tudhatunk meg az Old Godokról is.

A harchoz azonban elsősorban új szövetségeseket kell toborozni. Itt kerül bevezetésre a hat új játszható faj; a Hordához a Highmountain Tauren, Nightborne és a Zandalari troll fog csatlakozni, a Szövetséghez pedig a Lightforged Draenei, Void Elf és Dark Iron törp. Az új fajokat viszont csak akkor próbálhatjuk ki magunk is, ha végigjátsszuk először is a sztorit. Ezután dönthetünk úgy, hogy rögtön 110-es szintű karaktert kérünk, de ha magunk húzzuk fel, akkor egy különleges heritage armourt is kapunk.


Két új zónával is bővülni fog a játék. Kul Tiras az emberek ősi királysága és egyben a Proudmoore klán otthona. Itt érdemes megemlíteni, hogy Illidanhoz hasonlóan Jaina mellett Thrall, Anduin és Sylvanas történetét is megismerhetjük. A Hordás új zóna pedig Zandalar lesz, a trollok hazája, ahol Azeroth legősibb városát, Zuldazart találjuk.

A szigetek világára építve pedig visszakerülnek a játékba a scenariok, ahol három fős csapatokban fedezünk majd fel szigeteket miközben értékes kincseket es Azeriteot szerezhetünk. Utóbbi azért fontos, mert ezzel fogjuk tudni fejleszteni a Heart of Azeroth nevű legendás tárgyat, mely a Legionból ismert artifact fegyverekhez hasonlítható. PvE során egyébként három nehézségi szint közül választhatunk, de akár játékosok ellen is játszhatunk. A változatos játékot biztosítják majd véletlen generált szigetek is. Így változhat például a sziget kinézete, kezdőhelyünk, kincsek lelőhelye, quest adók, hajók pozíciója... Szinte minden.

A másik új játékmód a Warfronts lesz, ahol egy 20 fős csapattal fogunk harcolni az eredeti Warcraft játékok stratégiai stílusában. Tehat ahhoz, hogy a bázisunk megfelelően működjön, először is nyersanyagot kell gyűjteni majd épületeket építeni, fegyvereket készíteni, az egységeinket pedig az ellenséges csapat ellen küldeni. A cél pedig természetesen az, hogy legyőzzük az ellenséges commandert.


A megjelenés pontos dátuma még nem ismert, de várhatóan 2018 közepén érkezik az új kiegészítő, addig is a hamarosan érkező 7.3.5 patchben már bevezetésre kerül az új fejlődő rendszer. A Broken Isleshez hasonlóan az egyes zónák a mi szintünkhöz igazodnak, de persze bizonyos korlátok között. Úgy kell elképzelni, hogy például Westfall 1-60, Outland és Northrend 60-80 között lesz, ami azt is jelenti, hogy rugalmas lesz a kiegészítők sorrendje.

Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése